Krémes csokigolyó muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 150 g vaj
  • 4 kanál liszt
  • 4 tojás
  • 1 csésze őrölt dióbél
  • 3 kanál kakaó
  • 200 g csokoládé
  • egy csésze cukor
  • egy fél csésze liszt
  • 2 kanál tejföl
  • 150 g tejszínhab
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • Rum aroma
  • 4 kanál tej



Elkészítés

Válaszd szét a tojásfehérjét a tojássárgájától. Verd fel a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adj hozzá két kanál kakaót, illetve őrölt dióbelet. Olvassz fel 100 g csokoládét két kanál tejjel egy vízfürdős melegen tartóban, majd öntsd össze a tojással és add hozzá a felkockázott vajat. Verd habbá a tojásfehérjéket, azt követően pedig öntsd hozzá azt is a masszához, fentről lefelé keverve azt. A végén szórd bele a lisztet is.

A töltelékhez olvaszd fel a maradék csokit is két kanál tejjel, azután add hozzá a felvert tejszínt, a tejfölt és a rum aromát. Öntsd bele a tésztát nyolc muffin formába és süsd 25 percig megfelelő hőmérsékleten. Amikor kész van, még nem szabad kivenni a süteményeket a formából, előbb hagyd kihűlni. Töltsd meg a krémnyomó segítségével, végül pedig szórd meg kókuszdióval és forgasd meg kakaóban.