Mazsolás-csokis muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 csésze liszt
  • 150 g vaj
  • 5 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 kiskanál méz
  • 1/2 csésze tej
  • 30 g élesztő
  • 200 g mazsola
  • 200 g csokoládé
  • 2 kiskanál vaníliacukor
  • 1/2 csésze cukor



Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadunk fél csésze lisztet, összegyúrjuk, és meleg helyen fél órát hagyjuk kelni. A maradék lisztet gyúródeszkára tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összegyúrjuk.

A masszához fokozatosan hozzáöntjük az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a mazsolát, összekeverjük, tésztaformákba öntjük és liszttel megszórjuk. Letakarva, meleg helyen 2-3 órát hagyjuk kelni. A 2 tojássárgáját mézzel elkeverjük. A muffinokat tojássárgájával megkenjük, és sütőben megsütjük.