Minden hozzávalót legalább 2 órán keresztül szoba-hőmérsékletűre enyhítünk. A sütőt 180 fokra hevítjük. A 18 süteményformát kikenjük és mindegyikbe sütőpapírt teszünk. Ha nem kenjük ki, akkor a papír nem tapad a formához. Egy edénybe összekeverjük a kekszet az olvasztott csokoládéval. Egy-egy evőkanállal rakunk mindegyik formába. Lenyomkodjuk és betesszük 5 percre a sütőbe, aztán kivesszük és hagyjuk lehűlni.
A sütő hőmérsékletét 170 fokra csökkentjük. A krémsajtot összekeverjük a mascarpone-val és a cukorral. Egyenként, jól elkeverve, hozzá adjuk a három tojást. Teszünk bele egy kevés sót és hozzáadjuk a rum eszenciát és a csokoládét. De előtte a csokoládét egy szűrőbe tesszük és megszórjuk liszttel, másképp nem megy le az aljára.
A süteményformákat, gőzfürdőben, 25 percre behelyezzük a sütőbe. Elzárjuk a sütőt, de a túrótortákat még 30 percig bent hagyjuk. Ha kinyitjuk a sütőt, a sütemények megrepednek. A mini túrótorták gyümölccsel, vagy gyümölcsöntettel fogyaszthatjuk.