Bazsa bácsi libája

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 libamell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Őrölt kömény
  • Őrölt bors
  • Olaj
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 25 dkg tarhonya



Elkészítés

A megtisztított libamellet kiterítjük, a széleit, és a feleslegesnek ítélt kis húsdarabokat levágjuk róla, majd ezeket megdaráljuk. A húst bőrével lefelé lefektetjük, azután középről kifelé haladva, jobbról és balról is, vízszintesen vágva kinyitjuk. Húsverő kalapáccsal kiveregetjük, és megsózzuk. A darált libahúst sóval, őrölt köménnyel, őrölt borssal, pirospaprikával és apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, és a hús két oldalára egyenletesen rásimítjuk. Kétfelől behajtjuk, felgöngyöljük, majd a tekercset vékony cukorspárgával megkötözzük. Egy lábasban kevés forró olajon hirtelen elősütjük, hogy egy kis pörzsréteget kapjon, majd áttesszük egy tepsibe. Mellérakjuk a paprikát meg a paradicsomot, vizet öntünk alá, majd letakarva kb. 1,5 órát sütjük. Abban az olajban, amiben a húst elősütöttük, rózsaszínűre pirítjuk a tarhonyát. Felengedjük két és félszeres vízzel, és sóval, meg kevés pirospaprikával ízesítve puhára főzzük.