Pudinggal töltött muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • 125 g tejföl
  • Egy csipet só
  • 1 sütőpor
  • Egy evőkanál reszelt citromhéj
  • Vanília eszencia
  • 150 g liszt

Töltelékhez:

  • 1 zacskó puding
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 g fehér csokoládé



Elkészítés

A muffinokhoz olvaszd meg a vajat, majd hagyd kihűlni. Válaszd szét a tojásokat, verd fel a fehérjéket a cukorral, majd keverd hozzá a kis sóval, olvasztott vajjal, tejföllel, citromhéjjal és eszenciával összekevert tojássárgájákat. Keverd jól össze az összetevőket, majd add hozzá a sütőporral összekevert lisztet is.

A töltelékhez, keverd össze a tejet a pudingporral, citromlével, majd tedd fel főni. Miután besűrűsödött a puding, zárd el a tüzet, add hozzá a csokit és keverd, amíg elolvad. Csak akkor adj hozzá cukrot, ha szükséges. Hagyd kicsit hűlni a pudingot. Helyezz papírokat a muffin formákba, tegyél beléjük egy réteg tésztát, arra egy evőkanál pudingot, majd fedd le tésztával. Süsd 15-20 percig az előmelegített sütőben. Miután kihűltek, díszítheted olvasztott csokival.