Tojáslikőrös muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 12 dkg háztartási keményítő
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 1,75 dl tojáslikőr
  • 1/2 dl mandulalikőr
  • 2 kanál kakaó



Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Tegyél a muffinsütő formákba sütőpapírt. Keverd össze a lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral. Verj habot a tojásból, a vaníliás cukorból, az olajból és a tojáslikőrből. Add hozzá a liszthez és keverd jól össze.

A massza 1/3-ába keverd bele a mandula likőrt és a kakaót. Tegyél egy kanál sárga masszát a formákba, majd egy kanállal a barnából, végül ismét a sárgából. Süsd 20-25 percet. Ez az adag kb. 12 muffinhoz elegendő. Nagyon finom egy kis vajkrémmel a tetején.