Tej- és tojásmentes erdei gyümölcsös pite

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 13 dkg kókuszzsír
  • 8 dkg nádcukor
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 40 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 lime reszelt héja
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • Fél tasak gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 1 dl zabital



Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk a kókuszzsírral, apránként adagolva hozzáadjuk a vizet, majd fóliával letakarjuk és hűtőben pihentetjük. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba, adjuk hozzá a lime levet, a cukrot és a fűszereket, majd kis lángon melegítsük, amíg levet ereszt.

A pudingport keverjük el a zabitallal, majd ezt is vegyítsük el az ízesített gyümölccsel, s vegyük le a tűzről. A hűtőből kivett tésztát nyújtófa segítségével tegyük kókuszzsírral kikent pite formába, s toljuk 180 fokos sütőben kb. 8-10 percre. Ezután az elősütött tésztán osszuk el egyenletesen a gyümölcsös keveréket, s továbbra is 180 fokon süssük még 20-25 percet.