Tésztában sült füstölt sonka

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg főtt, füstölt húsvéti sonka
  • 20 dkg reszelt füstölt és trappista sajt vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • Bors
  • 1 szál friss rozmaring
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 doboz mirelit leveles tészta
  • A tetejére 1 tojássárgája



Elkészítés

A mirelit tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Addig a füstölt sonkát vágd kockára. Párold meg az olajon az apróra vágott hagymát, majd add a sonkához. Tedd bele a reszelt sajtot, lazítsd a tejszínnel, és ha szükséges - vagyis ha nem túlságosan sós a sonka -, sózd, borsozd, és szórd bele az apróra vágott rozmaringot.

A tésztát körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtsd ki. A felébe halmozd bele a sonkás masszát, a tészta másik felét pedig hajtsd rá, és a széleket jól nyomd össze. A tetejét kend meg a tojássárgájával. Kiolajozott tepsiben süsd körülbelül 30 percig.