Csekei töltött csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,5 kg)
  • Őrölt fehér bors
  • 1 szelet fehér kenyér
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 2 szál szárzeller
  • 1 szál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kukoricakonzerv
  • 1 dl húsleves
  • 2 evőkanál vaj



Elkészítés

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket.

A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába, és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Melle részével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gáz 3-4 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.