Vadászmártás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 1 közepes hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg húsos szalonna
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1-2 evőkanál konyak
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • Bors
  • Fél liter zöldségleves



Elkészítés

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szalonnakockákat kiolvasztjuk és a felkockázottakat addig pároljuk benne, míg a hagyma üveges nem lesz. Belekeverjük a paradicsompürét és kicsit megpirítjuk. A borral felöntjük, tovább pároljuk és kissé lepirítjuk. Zöldséglevessel öntjük fel, majd a felére befőzzük és belekeverjük a tejszínt. Sóval, borssal és konyakkal ízesítjük.