Citrompuding szedermártással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A pudinghoz:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 evőkanál reszelt citromhéj
  • 5 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 rúd vanília
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl joghurt
  • 1 dl habtejszín

A mártáshoz:

  • 30 dkg szeder
  • 1 rúd vanília
  • 1 db egész fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl rosé bor
  • Citromlé



Elkészítés

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízesítjük egy vaníliarúd kikapart belsejével, és az egészet jól összedolgozzuk. A tojásfehérjékből kevés cukorral kemény habot verünk, és a masszához adjuk. Belekeverjük a tejszínt, és a citromos tésztát egyenletesen eloszlatjuk a vajjal kikent sütőformában.

A tésztát vízfürdőn, előmelegített 170 °C fokon 35-40 perc alatt kigőzöljük. A mártáshoz egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort a cukorral, vaníliarúddal és az egész fahéjjal. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, majd beletesszük a szedret, és 15-20 perc alatt mártás sűrűségűre forraljuk. A kihűlt citrompudingot felszeleteljük, és a forró szedermártással meglocsolva tálaljuk.