A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízesítjük egy vaníliarúd kikapart belsejével, és az egészet jól összedolgozzuk. A tojásfehérjékből kevés cukorral kemény habot verünk, és a masszához adjuk. Belekeverjük a tejszínt, és a citromos tésztát egyenletesen eloszlatjuk a vajjal kikent sütőformában.
A tésztát vízfürdőn, előmelegített 170 °C fokon 35-40 perc alatt kigőzöljük. A mártáshoz egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort a cukorral, vaníliarúddal és az egész fahéjjal. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, majd beletesszük a szedret, és 15-20 perc alatt mártás sűrűségűre forraljuk. A kihűlt citrompudingot felszeleteljük, és a forró szedermártással meglocsolva tálaljuk.