Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A mogyoróvajas talphoz:

  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg mogyoróvaj (lehet sima vaj is)
  • 5 dkg porcukor
  • Kevés tej

A rizspudinghoz:

  • 1 l tej
  • 15 dkg kerek szemű (rizottó) rizs
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 rúd vanília
  • Víz

A málnakrémhez:

  • 15 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor



Elkészítés

A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk. A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Beletesszük a vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuk a vaníliával.

Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a felforralt tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az összetört málnát, és jól összekeverjük. Az összeállításkor egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény.

Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot. A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba, és ennek segítségével rózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta- vagy citromfű levélkével díszítjük.