Narancsos grízpuding karamellöntettel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 3 dl szójatej
  • 8 dkg búzadara
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet őrölt ánizs
  • 1-2 dkg kandírozott narancshéj

Karamellhez:

  • 5 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál vaj, vagy margarin



Elkészítés

A narancslét a szójatejjel feltesszük melegedni, a búzadarát a keményítővel és a cukorral, fűszerrel összekeverjük, mikor már meleg a narancslé, hozzáöntjük, és folytonos keverés mellett besűrítjük. A kész pudingba szórjuk a kandírozott narancshéjat, és tálkákba szedjük a desszertet, az öntet kerül a tetejére. A narancslé kicsapódhat a szójatejben, de a végén nem látszik a pudingon.

A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk (keverés nélkül addig melegítjük, míg fel nem olvad és sötétbarna nem lesz), majd hozzáadjuk a narancslét és a vajat, és összeforraljuk, hogy egynemű szósz legyen. Az ánizs lecserélhető más fűszerre is pl. fahéj, vanília.