Narancspuding

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 400 ml frissen préselt narancslé
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 2 narancs
  • 2 teáskanál méz



Elkészítés

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük. 300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével.

A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. 1/2 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük. A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk. A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel. A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.