Vörösboros almapuding

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 dl száraz vörösbor
  • 4 dl 100%-os almalé
  • 5 alma
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg cukor vagy 4 dkg (ízlés szerint)
  • Vaníliaaroma, vagy vanília
  • Pár csepp citromlé



Elkészítés

Meghámozzuk az almákat. Aprítjuk, és fél dl borban éppen hogy felrottyantjuk. A keményítőt simára keverjük fél deci almalében, hozzáadjuk a vanília aromát. A 3,5 dl bort és a 3,5 dl almalevet az édesítővel felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, állandó keverés mellett forrásig hevítjük, és még fél percet főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az almát. Hideg vízzel kiöblített poharakba szedjük, lehűtjük. Díszítjük a krémet, amit ezután rögtön tálalunk.