Áfonyás máktorta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • 10 dkg áfonya
  • 5 dkg vágott mandula



Elkészítés

A tojássárgákat 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, utána két lapra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összekeverjük az áfonyalekvárral és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával. A tortalapokat megtöltjük az áfonyás tejszínnel, úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Áfonyaszemekkel és mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Trükk:
Ha nem találjuk elég édesnek a krémet, adjunk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot. Egy kiskanálnyi rummal, vagy likőrrel is megbolondíthatjuk az ízét.