Csokoládés Pavlova torta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A "tészta" részhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 280 g kristálycukor
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 4 g keményítő
  • 20 g kakaópor
  • 1 g teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 db citrom

A díszítéshez:

  • Gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
  • 200 ml tejszínhab



Elkészítés

Egy nagy keverőtálat kikenünk a citrommal, majd felverjük benne a tojásfehérjéket. Habosítás közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot is. Mikor már kemény a tojáshab, belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaóport, és a fahéjat. Sütőpapírból 20 cm-es kört vágunk, ezt tepsire tesszük, majd a papírra halmozzuk a habot. Figyelem! Alá még célszerű egy nagyobb sütőpapírt is tenni, mert a torta kissé megnő sülés közben, és kellemetlen, ha a tepsire ragad.

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd egyből lejjebb állítjuk a hőfokot 150 C fokra. Légkeveréssel, kb. 75 perc alatt készül el. A Pavlova tortát félig nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt ráhalmozzuk a habbá vert tejszínt és friss gyümölccsel dekoráljuk. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tünemény.