Almás sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kg alma
  • 11 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • 3 evőkanál olaj



Elkészítés

Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ Pudingport 4 dl vízben simára keverjük, és az almába főzzük. Jó sűrű legyen. Forrón a kekszre kanalazzuk, vagy lassan öntjük, hogy a keksz ne csússzon szét. Másik csomag keksszel befedjük, tetejére a csokit felolvasztjuk az olajjal, és rásimítjuk. Jól lehűtjük, és szeleteljük, ahogy a keksz kockák vannak.