Árvácska szelet

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 2 dl tej (ebben futtatjuk fel a szalalkálit)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál mandulaaroma

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor



Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét. Három részre osztjuk. Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Egyenként sütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és a cukorral, margarinnal habosra keverjük. A lapok közé kenjük.