Barackos hajók

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 13 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 30 dkg őszibarack
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 3 lapzselatin
  • 4 dkg szálasra vágott mandula



Elkészítés

Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól kidolgozzuk. A tésztát széles szájú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb.10 cm hosszú csíkot nyomunk rá.

Előmelegített sütőben, 200-210 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, és belevegyítjük a citromzselét. A meghámozott őszibarackot cikkekre vágjuk. A citromhabot a tésztára nyomjuk, kirakjuk a gyümölccsel, végül meghintjük mandulával.