Panna Cotta narancsal és szőlővel
Hozzávalók:
4 evőkanál cukor
6 dl tejszín
1 tasak zselatin
1 tasak vaníliás cukor
1 rúd vanília
3 db narancs
15 dkg szőlő
1 csokor menta
Elkészítés:
Két evőkanálnyi kristálycukrot megolvasztunk, és hozzáadjuk a narancsok vékony csíkokra vágott héját, illetve a narancshúst is. Pár percig főzzük.
A tejszínt felmelegítjük, majd a megmaradt kristálycukorral, és vaníliás cukorral édesítjük.
A zselatint vízzel simára keverjük, és egy rúd vaníliával a tejszínhez adjuk. Néhány percig forraljuk.
Egy tálkába, vagy pohárba karikára vágott szőlőszemeket teszünk. Erre öntjük a kihűlt tejszínt, és a tetejére tesszük a cukros narancsot.
Hűtőben 2-3 óra hosszat dermesztjük, majd tálaljuk.
---------------------------
|