Pisztáciás kókuszleves vanília fagyival
Hozzávalók:
400g kókuszreszelék
1 l tej
0.5l tejszín
vaníliás cukor
kristály cukor
fahély
1 üveg kókusz likör
keményítő vagy vaníliás pudingpor
cirtomhéj
250g pisztácia
Elkészítés:
A kókuszreszeléket tejben addig főzöm amíg a kókuszreszelék teljesen szétfő. Ízesítem kristály és vanília cukorral, reszelt ciromhéjjal és egy kevés fahéjjal. Hozzáöntöm a tejszínt és felforralom. Ha túl híg egy kevés hideg vízben kikevert keményítővel vagy vaníliás pudingporral sűrítem. A pisztáciát forrásban levő vízbe teszem fél percre, majd hideg vízzel leöblítem majd megtisztítom a héjától. Legalább 3-4 órára a hűtőbe helyezem. Tálaláskor 1 gombóc vanília fagyit teszek a tányérra, ráöntöm a kókuszleves, meghintem kevés fahéjjal és pisztáciával. Citromhéj spirállal valamint citromfűvel díszítem.
---------------------------
|