Szójaszószos gomba
Hozzávalók:
40 dkg friss gomba
Fél kávéskanál glutamát (elhagyható)
•Fél pohár olívaolaj
2 evõkanál szójamártás
Elkészítés:
Mossuk meg jól a gombát, csöpögtessük le, és hosszanti irányban igen vékonyan szeleteljük, így T alakúak lesznek a szeletkék. Egy mély edényt melegítsünk fel a tûzön, tegyük bele az olajat és a glutamátot, várjunk pár pillanatot, és rakjuk bele a gombát is. Folyamatosan kevergetve süssük enyhe tûzön 10 percig. Öntsük bele a szójamártást. Süssük még öt percig. Vegyük le a tûzról, hagyjuk kihûlni.
Ezt a fogást önállóan is lehet fogyasztani, de remek ízt kölcsönöz bármely zöldség- vagy húsételnek. Használjuk fel a gombaolajat, mert nagyon finom ízt ad zöldségek sütésekor.
Hûtõszekrényben, jól lezárt edényben a gomba az olajjal együtt két hétig eltartható.
---------------------------
|