Vissza

 

Ananász krémleves



 

Hozzávalók: 

1 friss ananász (vagy 30 dkg konzerv)
1 evőkanál kristálycukor
2 dl száraz fehérbor
szegfűszeg
citromfű
negyed vaníliarúd 

4 dl tejszín

Elkészítés:

Az ananászt meghámozzuk, a középső részét hosszában kifúrjuk, a fás részeket eltávolítjuk. A húsát apró darabokra vágjuk, kevés cukorral meghintjük, és rövid ideig állni hagyjuk. Egy lábasba öntjük a fehérbort, hozzáadunk 3 dl vizet (vagy a konzerv ananász levét vízzel kiegészítve 3 deciliternyire), szegfűszeggel, citromfűvel, vaníliával meg egy csipetnyi sóval ízesítjük, és 20 percig főzzük. Finom lyukú szűrőn leszűrjük, ismét felforraljuk, és beletesszük az előkészített ananászdarabokat. Amint újra felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a tejszínt. Citromfű levelekkel díszítve, csészében kínáljuk.

---------------------------

 

Vissza