Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
50dkg brokkoli
50dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. napraforgó olaj
1 húsleveskocka
2dl tejszín
só, őrölt bors
15dkg trapista v. füstölt sajt
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk , szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük a leveskockát beledobjuk és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük a maradék sajttal megszórjuk. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
---------------------------
|