Vissza

 

Gazpacho

 

Hozzávalók:

10 érett paradicsom
1 közepes uborka
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál zeller
1 gerezd fokhagyma
1 húsos zöldpaprika
1 csokor kapor
4 szelet szikkadt kenyér
2-2 ek. borecet és joghurt
olívaolaj
Tabasco szósz

A spanyol nemzeti finomság újabb variánsa. Hiába, az ilyen eredetiségeket mindig utoléri az alakító kedv. De ez persze nem baj! Az eredmény valószínűleg csak még jobb lesz! A Tabasco nem kötelező

A paradicsomokat meghámozzuk (pár pillanatra forró vízbe dobjuk, úgy könnyebben lejön a héja). Az uborkaszeleteket sóval meghintjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. A többi zöldséget apróra vágjuk, a fűszereket is finomra aprítjuk. A kenyérszeletekről levágjuk a héjat, egy kevés vízben megpuhítjuk a szeleteket, majd kinyomkodjuk a felesleges vizet, és meglocsoljuk az ecettel. A paradicsomot és a zöldségekkel simára turmixoljuk (az uborkából és a paprikából egy keveset félreteszünk), a kenyérrel, sóval, néhány csepp Tabascóval, 2-3 jégkockával és egy kevéske Az összeturmixolt zöldséglébe keverjük bele a joghurtot, esetleg még 1 ek. olajat.

A Tabascót Erős Pistával helyettesíthetjük. Tálaljuk csészében, a maradék felkockázott zöldséggel és bazsalikommal fűszerezve! Ha nem diétázunk, magvas kenyeret kínálhatunk mellé

---------------------------

 

Vissza