Nyári gyümölcsleves
Hozzávalók:
Meggy
Cseresznye
1 marék Ribizli
Ananászkonzerv
Málna
1 késhegynyi szerecsendió
1 kk.fahéj
1 kk. szegfűszeg
2-3db citrompótló
3 ek. Cukor (vagy több ha édesen szereted)
1 ek. ételkeményítő
2 ek. tejföl
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. A meggyet ,a cseresznyét, és az ananászt felöntjük annyi vízzel ,hogy ellepje vagy még egy kicsit talán többel is, hogy legyen elég leve. Elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a szerecsendiót, a fahéjat, a szegfűszeget, és a cukrot. Miután a gyümölcsök már megpuhultak, hozzáadhatjuk a ribizlit és a málnát is. Mikor már teljesen felforrt, kóstoljuk meg, ha nem elég savanyú adjuk hozzá a citrompótlót is. A következő lépésként keverjük ki a 2 evőkanál tejfölben a már vízzel higított keményitőt,és ezt lassan csöpögtessük bele a levesbe. Ezután már csak pár percig főzzük kis lángon, és végig kevergessük, nehogy bőrös legyen a teteje. Tálaláshoz lekell hűteni.
---------------------------
|