Vissza

 

Kínai csípős-savanyú leves

 

 

Hozzávalók:

Sárgarépa
Bambuszrügy
Fokhagyma
Gomba (csiperke, vagy konzerv is jó)
Bébikukorica
Póréhagyma
Petrezselyem
Tárkony
Só, bors
Erős Pista
Ecet (tárkony ecet, vagy sima háztartási)
2-3 tojás
1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A fokhagymákat meghámozzuk és félbevágjuk, majd olajat hevítünk a wokba amibe bele is rakjuk egyből amikor sercegni kezd. 2 evőkanál Pistát keverünk hozzá. Mikor már a fokhagyma picit megpuhult levesszük a tűzről és egy kis tálba rakjuk.
Ezután zöldség alaplét készítünk melybe belerakjuk a juliennre vágott répát, ezt pároljuk egy ideig majd a többi hozzávalót is beletesszük: a gombát, a bambuszt, a bébikukoricát, a póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Ezt pároljuk addig, míg a zöldségek megpuhulnak de még ropogósak. Ezután hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt majd 2 evőkanál ecetet. Rakhatunk bele kevesebbet is, hiszen utólag mindenki ízesítheti magának. Mikor már forr, beleütünk 2-3 darab tojást és hagyjuk egy pillanatra megrottyani.
Tálaláskor az előre elkészített erős Pistát fokhagymát mindenki ízlése szerint belekeverheti a levesbe.

---------------------------

 

Vissza