Vissza

 

Kolbászos Krumplileves

 

Hozzávalók:

1kg Krumpli
Csípős kolbász
2ek olaj
2ek.liszt
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
zellerlevél
1ek.tejfől
piros paprika

ételízesítő
kk. ecet

Elkészítés:

A krumplit kis kockákra vágjuk és az ételízesítős, sós forró vízben megfőzzük. Az olajból és lisztből világos zsemleszínű hagymás, paprikás rántást készítünk. Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellerlevelet, zöldpetrezselymet só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. A csípős kolbászt belerakjuk, és addig főzzük, amíg kellően meg nem puhul. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk hozzá, és ha szeretjük egy kis kupak ecet is.

---------------------------

 

 

Vissza