Vissza

 

Korhely leves

 

 

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma
1kg káposzta
kolbász
csípős paprika
chillipor
kömény

őrölt bors
liszt
tejföl
ecet

Elkészítés:


A hagymát kockákra vágjuk majd lassú tűzön megpároljuk. Ezután behabarjuk azaz kevés lisztet adunk hozzá és pirospaprikát keverünk bele. Ezt felöntjük fél liter vízzel hogy oda ne égjen, majd belerakjuk a kicsavart apróra vágott káposztát. Ezt felöntjük még vízzel hogy ellepje. Ezután belehintjük a köményt, és a borsot. Rotyogtatjuk 20-25 percig, megkóstoljuk ízesítjük még borssal illetve sóval ha szükséges. Belerakjuk a füstölt kolbászt és még főzzük kb.15 percig. Ha kész ,a végén ízesíthetjük tejföllel, és ha nem elég savanyu belekeverhetünk egy kupak ecetet is.

---------------------------

 

Vissza