Vissza

 

Póréhagyma krémleves

 

 

Hozzávalók:

2 póréhagyma
1 vöröshagyma
2 leveskocka
Só, Bors
2ek. olaj
2ek. cukor
1.5dl fehérbor
2dl tejszín
3ek. liszt
2l húslé

Elkészítés:

A póréhagymát és a vöröshagymát karikákra vágjuk.
Az olajban karamellizáljuk a cukrot, beletesszük a hagymákat, megpirítjuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, fehérborral meglocsoljuk és annyi húslevest teszünk hozzá, amennyi levest szeretnénk készíteni.
Puhára főzzük a hagymákat, megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, majd tejszínes habarással besűrítjük, kiforraljuk.
Merülő mixerrel pürésítjük a levest. Meg egyszer felforraljuk, majd rozsos krutonnal tálaljuk.

---------------------------

 

Vissza