Vissza

 

Sárgarépa krémleves

 

 

Hozzávalók:

4-5 szép szál répa
1 nagyon kis fej hagyma
20 g vaj
1 dl erőleves kockából
3 dl száraz fehérbor
1 tojás sárgája
0,5 dl tejszín
őrölt szerecsendió
só, bors.


Hozzávalók:

A hagymát nagyon apróra kell vágni, a répát viszont elég nem túl vékonyan felkarikázni. A felforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a répát. Nem kell megpirítani, elég csak felmelegíteni. Ráöntjük a levest. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Egy picit hagyjuk kihűlni a főzetet, majd összeturmixoljuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a bort. A lábasba visszazsuppolva jól összeforraljuk az egészet. Ha szükséges újra fűszerezzük. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük. A tojásos elegyet a tűzről lehúzott levesbe keverjük. Ez után már nem szabad melegíteni (forralni), hanem rögtön meg kell enni.

---------------------------

 

Vissza