Vissza

 

Sör és Sajt Leves

 

Hozzávalók:

2 Hagyma
3-4 Sárgarépa
1-2 zöldség
kb fél kockaráma
Mustárpor v. 1 ek. mustár
Kemyényítő v. liszt
1/2 Sör

Bors
kb 2 l víz
Vegeta
30-40 dkg Füstölt sajt

Elkészítés:

Kezdjükel párolni a felszeletelt hagymát, zöldséget, és a sárgarépát. Amikor nagyjábol megpuhultak, adjuk hozzá a kevés vizzel kikevert keményítőt ( v. lisztet) és a mustárt. Ezután hozzáadjuk az előzőleg elkészített húsleves alaplevet, és főzzük kb 5 percig. Öntsük rá a fél üveg sört, és a reszelt füstölt sajt egy részét, majd pároljuk további 15 percig. Sóval, borsal ízesítsük.Tálaláskor szorjunk a leves tetejére a megmaradt reszert sajtbol.

---------------------------

 

Vissza