Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1 nagy tök
1 fej vöröshagyma
1 egész gyömbér
4 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
0,5 l erőleves
•3,5 dl narancslé
2 dl tejszín, currypor
só, őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
a díszítéshez kevés vágott petrezselyem
Elkészítés:
A tök tetejét levágjuk, a magját és a rostjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk, feldaraboljuk, a tököt pedig sütőbe helyezzük és megpirítjuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és apróra szeljük. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne a tökhúst, a hagymát, a fokhagymát, valamint a cukrot. Az elegyet állandó kevergetés mellett felöntjük az erőlevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. Az elkészült levest átturmixoljuk, hozzáadjuk a narancslevet és a tejszínt, végül még egyszer összeforraljuk, sózzuk, borssal, curryvel és szerecsendióval ízesítjük. A forró levest tálalás előtt a tökbe merjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
---------------------------
|