Vissza

 

Zellerkrémleves

 

 

Hozzávalók:

1kg zellergumó
1 csomó zellerzöld
2 kanál liszt
1dl tejszín
1dl tej
2db zsemle
Só, Bors
10dkg vaj
2db tojássárgája
2.5l húsleves alaplé

Elkészítés:

A megtisztított és megmosott zellert vékony karikára vágjuk. Vajon gyakori kevergetéssel, lassan pároljuk. Lisztel meghintjük, jól átforgatjuk, majd az előre elkészített tartalmas csontlével felengedjük. Sóval ízesítjük, egy kevés törött borssal fűszerezzük. Ezután tejet adunk hozzá, lassan forraljuk. A kész levest szitán áttörjük, majd habverővel simára keverjük. Ezután a tejszínt elkeverjük a tojássárgájával  és folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a leveshez. Fontos hogy ilyenkor már ne főzzük mert különben betúrósodik. Ezután vaj darabkákat keverünk bele, hogy krémesebb állagú legyen. A kész levest vajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

---------------------------

 

 

Vissza