Vissza

 

Almával és mandulával töltött pulykamell burgonyakörettel és áfonyamártással


 

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell
2 db alma
10 dkg szeletelt mandula
20 dkg áfonya
2 evőkanál áfonyalekvár
1 db gyömbér
1 db citrom
10 dkg barna kenyér
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl vörösbor
20 dkg méz
1 evőkanál keményítő
10 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
60 dkg burgonya

bors
őrölt fahéj
olaj

Elkészítés:

Az almákat lereszeljük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a szeletelt mandulát, 5 dkg áfonyát, 1 evőkanálnyi áfonyalekvárt, és ízlés szerint őrölt fahéjat. A masszához reszelünk gyömbért és citromhéjat, valamint hozzáadjuk a kis kockákra vágott barna kenyeret.
A pulykamell szeletet sózzuk, és fólia alatt lazítjuk. Eloszlatjuk rajta az almás-áfonyás tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket forró olajon, alufólia alatt megsütjük.
A mártáshoz a 15 dkg áfonyát megpároljuk a vörösborban. Hozzáadunk 1 evőkanálnyi áfonyalekvárt, a mézet, késhegynyi borsot és egy csipet sót. Mikor a leve kissé elpárolgott, pár csepp vízzel hígítjuk, és újraforraljuk. Vízzel kikevert keményítővel sűrítjük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a habzó vajhoz adjuk. Beleforgatjuk a cikkekre vágott héjában főtt burgonyát, és megpirítjuk. Ezt kínáljuk köretként a mártással átvont töltött hústekercsek mellé

---------------------------

 

Vissza