Vissza

 

Brazil csirke

 


Hozzávalók:

egy másfél kilós csirke
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt koriander
fél citrom leve
1 kávéskanál chilipors
1 evőkanál méz
10 dkg kesudió (vagy földimogyoró)
2 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál cukor
1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel
leforrázva, majd átszűrve)
fél citrom leve
2 dl tyúkhúsleves kockából
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 chilipaprika
1 kisebb vöröshagyma
20 dkg sampinyon
20 dkg paradicsom
20 dkg mini kukorica
1 evőkanál kókusztej

Elkészítés:
Vágja négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomja szét, majd keverje össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel. Helyezze a csirkedarabokat egy tálba, és borítsa be az előzőleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyja állni, de időnként forgassa meg. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütőjét állítsa a 2. fokozatra). Kaparja le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenje be mézzel. A tálat helyezze a sütő középső rácsára - 30-40 percig süsse a húst. Míg a hús sül, turmixolja össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adja hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítse fel. Nyomja át a fokhagymát, a petrezselymet mossa meg, vágja apróra, mindkettőt keverje a mártáshoz. A chilipaprikát karikázza fel, és csak tálaláskor szórja a tányérra. A vegyeszöldség-körethez vágja apróra a hagymát, szeletelje fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben párolja meg a hagymát. Keverje hozzá a gombát és a kukoricát, majd párolja még 4 percig. Végül adja hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsa össze, és máris kész. A megsült húsokat helyezze egy-egy tányérra, öntse köréjük a mártást, ízlésesen helyezze mellé a köretet. Citromkarikákkal díszítse

--------------------------- 

 

Vissza