Vissza

 

Burrito

 

 

Tortilla:

Hozzávalók 8 darabhoz:


10 dkg finomliszt
12 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
1,5 dl meleg víz
liszt a nyújtáshoz
só, bors

Töltelék:

50 dkg fõtt szárnyashús
10 dkg póré
10 dkg paradicsom
10 dkg kukorica
2 dkg vaj
fél citrom leve
1 csomó metélõhagyma
só, bors,
chili.

Csípős paradicsom mártás:


50 dkg paradicsom
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 erős paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
fél mokkáskanál cuko
vörösborecet
1 mokkáskanál bazsalikom

 

Tzaziki kefírrel és tejföllel

3 dl kefír
1 pohár tejföl
2 kisebb kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen facsart citromlé (kihagyható)
tengeri só
frissen őrölt feketebors


Tortilla Elkészítés:
Elkészítése: Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet.A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk ameleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezettfelületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát8 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőtszárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a
széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük amásik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc.Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel
kitöröljük.

Töltelék Elkészítés:
Egy serpenyõben vajat olvasztok, abban megpárolom a kakrikákra vágott pórét, a kukoricát, az apróra vagdalt húst, az apróra vágott paradicsomot. Megszórom sóval, borssal, azróra vágott snidlinggel és megöntözöm citromlével. A tortillákat ezzel a töltelékkel töltöm meg, feltekerem és egy kivajazott tuzálló formába teszem. 10 percre betolom a forró sütõbe. Forrón tálalom.

Paradicsom mártás Elkészítés:
Előkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát felkarikázzuk.
: Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikát, és megpároljuk. Belekeverjük a paradicsomot, a szójaszószt, a cukrot, és 30 percig főzzük. Az ecettel ízesítjük, és megszórjuk a bazsalikommal. Spagettivel és sült halakhoz tálaljuk.

Tzaziki Elkészítés:

Gyaluljuk apróra az uborkát, törjük össze a két fokhagymát. Jól keverjük össze a kefírt, tejfölt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot, sót, borsot, végül a lecsöpögtetett uborkát. Az egészet keverjük össze.

--------------------------- 

 

Vissza