Vissza

 

China Chick

 

Hozzávalók:

  1 nagyobb csirkemell filé
  1 fej vöröshagyma
  1 gerezd fokhagyma
  1 kisebb répa
  1 fél szál gyökérzöldség
  1/2 húsos piros paprika
  1 db csemege uborka
  1 db narancs
  1/2 konzerv darabolt ananász a levével együtt
  2 dl paradicsomlé
  1 csapott evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  só
  curry

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és bepácoljuk: a fokhagymát összezúzzuk, összekeverjük a fél narancs levével és egy kevés ananászlével, ízlés szerint fűszerezzük a curryvel, és ebbe tesszük a csirkemellet.
Elkészítés: Míg a csirke pácolódik, a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát karikára vágjuk, a zöldségeket pedig kb. fél cm vastag csíkokra, a paprikát ennél vastagabbra. A maradék fél narancsot meghámozzuk, és a gyümölcs húsát kivágjuk a hártyák közül. Egy kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a húst a levével együtt, hozzáadjuk a répát, gyökeret és paprikát. Ízlés szerint megsózzuk, és egy kis pohár vizet öntünk alá. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a narancshúst, a darabolt ananászt és a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, utána fedő nélkül hagyjuk, hogy elfőjön a leve, és egy kicsit lepirítjuk. Az ananász megmaradt levét és a paradicsomlevet a liszttel összekeverjük, és a lepirult zöldséges húsra borítjuk. Kiforraljuk és kész. Köretként párolt rizs vagy pirított spagetti illik hozzá (a pirított tarhonya módjára készül).

--------------------------- 

 

Vissza