Currys csirke burgonya krokettel
A csirkéhez
1-2 kg csirkemell filé
2 hagyma
6-8 sárgarépa
1 doboz mini kukorica
1 doboz ananász
1L húsleves alaplé leveskockábol
só
bors
steak fűszerkeverék
curry
1 chili paprika
A páchoz
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 ek. szójaszósz
2 ek. mustár
bors
curry
steak fűszerkeverék
A sajtos kroketthez
2-3 kg krumpli
só
bors
4 tojás
trapista sajt
szerecsendió
zsemlemorzsa
A sajtmártáshoz
30dkg margarin
2 sajtszósz alap
4-5 kockasajt
só
trapista sajt
1/2L tej
A húst bepácoljuk, és pár órára hűtőben állni hagyjuk. Kockára aprítjuk
a hagymát, és kevés olajon, wokban üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a
csirkehúst. Sóval, borsal, curryvel, steak fűszerkeverékkel, és 1 csili
paprikával ízesítjük.Amikor kezd megpuhúlni, hozzáadjuk a felcsíkozott
és vízben előre félig megfőzött sárgarépát, majd aláöntjük az alaplevet.
Amikor már a hús és a répa is kellően megpuhultak, beletesszük a mini
kukoricát, majd a legvégén az ananász darabokat és ezzel még pár percig
főzzük.
A kroketthez sós vízben megfőzzük a hélyas krumplit. Amikor teljesen
megpuhultak, meghámozzuk és pépesre törjük. Sóval, borsal, szerecsren
dióval fűszerezzük, ezután elkeverünk benne 4 tojássárgáját. Amíg meleg kis
hengereket formázunk belőle, aminek a közepébe kockára vágott trapista
sajtot teszünk. Ezután felverjük a megmaradt tojásfehérjét, megmártogatjuk
benne a krumpli gombócokat, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajon
barnára sütjük.
A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat és elkeverjük benne a sajtmártás alapot.
Feltöntjük tejjel, majd amikor már az egész felforrósodott,4-5 kocka
sajtot és reszelt trapista sajtot teszünk bele. Egy csipet sóval ízesítjük,
gyakran kevergetve megvárjuk amíg felforr és mártás állaguvá válik.
---------------------------
|