Vissza

 

Diós csirkemell távolkeleti ízekkel

 

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
1 szál póréhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 db kaliforniai paprika
20 dkg dió
1 csomag üvegtészta
10 dkg zöldborsó
1 dkg méz
1 dl szójaszósz
10 dkg vadrizs
1 db friss gyömbér

Elkészítés:

A felcsíkozott csirkemellet sózzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben a felkarikázott póréhagymát is pirítani kezdjük kevés olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárga-, és fehérrépát, majd sózzuk, borsozzuk. A szintén felcsíkozott trikolor kaliforniai paprikát is összepároljuk a zöldségekkel, majd hozzáadjuk az előpirított csirkemellet. Ízesítjük őrölt borssal, szójaszósszal, mézzel, és hozzáadjuk a diót.
A zöldséges csirkéhez adjuk a vadrizst, a zöldborsót, és hozzáreszeljük a friss gyömbért. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk az előre beáztatott üvegtésztát, és gyakori kevergetés mellett 15 percig főzzük. Az esetlegesen elpárolgott vizet pótoljuk.
Egy tányérra halmozzuk az ételt, ügyelve, hogy arányosan jusson a húsból és zöldségből is. Különleges ételhez méltóan lila bazsalikommal díszíthetjük.

---------------------------

 

Vissza