Édes-Savanyú pulyka
Hozzávalók:
1 kiló pulykamell
2 fej hagyma
Két zöldpaprika
2-3 sárgarépa
2-3karika ananász, vagy hasonló mennyiségû ananászkocka
Hét evõkanál olaj
2 tojássárgája
2 evõkanál cherry
2-3 evõkanál szójamártás
Másfél evõkanál kukoricaliszt
Két pohár víz
4-5 evõkanál paradicsommártás
Három evõkanál ecet
3-4 evõkanál méz
Elkészítés:
Ez az egyik legismertebb és legnépszerûbb kínai étel, egészen különleges ízû és zamatú: a hús textúrája, a zöldségek aromája keveredik az édes, sós, savanyú ízesítõkével.
Elõkészítés: a pulykahúst apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tojássárgáját, a cherryt, szóját, másfél kanálnyi kukoricalisztet egy pohár vízzel. Ebben pácoljuk a húst fél órán át. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát leszeljük, a szeleteket kockára vágjuk. A sárgarépát és az ananászt is fölkockázzuk. A répát megfõzzük. A paradicsommártást, mézet, ecetet a másik másfél kanál kukoricaliszttel és a másik pohár vízzel összekeverjük, állni hagyjuk.
Fõzés: három evõkanál forró olajban addig sütjük a páclével beborított húst, míg színe aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszük. Ugyanebben az olajban kisütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát. Ráöntjük a maradék négy evõkanál olajat, belekeverjük a mézes-ecetes keveréket. Addig pároljuk, míg sûrû mártássá nem lesz. Ekkor tesszük bele a megsült húst és az ananászkockákat. Köretknek rizst és párolt gombát adunk.
---------------------------
|