Vissza

 

Gyömbéres mogyorós csirke Saláta körettel


 

Hozzávalók:

1kg csirke v. pulykamellfilé
5 dkg pirított, sótlan amerikai mogyoró
2 chilipaprika
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3-4 cm-es friss gyömbér, meghámozva, apróra vágva
2.5 dl húsleves
2 ek. szójaszósz
3 ek. kecap manis (sűrű, édes szójaszósz –
helyettesíthető szójaszósz és méz keverékével)
jégsaláta
vörös káposzta
fehér káposzta
reszelt sárgarépa
1 kígyóuborka
olaj

Elkészítés:

A wokban közepes lángon 2-3 ek. olajat forrósítunk, beledobjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, és kb 10 percig közepes lángon pároljuk.Ráöntjük a húslevest és a kétféle szójaszószt,( a kecap manis 2ek. szójaszósz és 1 ek. méz keverékével helyettesíthető),pár percig főzzük, hogy a csirke megpuhuljon. Hozzáadjuk a mogyorót, sózzuk, borsozzuk. A salátához a kápsztákat, és a sárgarépát lereszeljük, az uborkát felkockázzuk, majd tálaláskor a salátakupac tetejére szedjük a húst, majd egykis szaftal is meglocsoljuk.

---------------------------

 

Vissza