Hátszín párolt zöldséggel és fűszervajjal

Hozzávalók:
1kg hátszín
só, bors
olaj
A párolt zöldséghez:
1 Vöröshagyma
4 Sárgarépa
1 kis cukkini
1 Padlizsán
25 dkg gomba
só, bors
steak fűszerkeverék
A fűszervajhoz:
15dkg margarin
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. Szárított v. 2 ek friss:
bazsalikom
petrezselyem
snidling
oregánó
Elkészítés:
A hús:
A kivert hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát 4-5 perc alatt kevés olajon kisütjük.
A zöldségek:
A vöröshagymát felkockázzuk kevés olajon megpároljuk, majd hozzá adjuk a karikákra vágott sárgarépát.. Mikor már kicsit megpuhul, beletesszük a felkockázott cukkínit, padlizsánt, és a gombát. Sóval, borssal és steak fűszerkeverékkel ízesítjük.
A vaj:
A puha vajat és az összes hozzávalót robotgépbe tesszük, sózzuk és krémesre keverjük. Ízlés szerint addig sózzuk míg megfelelő ízt nem kapunk. Az így elkészült vajat alufóliára tesszük és úgy mint a rétest feltekerjük.
A fólia két végét összefogva megcsavarjuk, és ezzel a vajat kissé összébb préseljük. Végeredményként egy nagy szaloncukor formát fogunk kapni. Felhasználás előtt legalább 1-2 órán át a mélyhűtőben fagyasszuk, így tárolva a vaj akár 1-2 hónapot is eláll. Tálalás előtt 1 cm-es szeletekre vágjuk és félig fagyottan a frissen sültre tesszük, melyen a vaj elolvadva különösen finom aromát ad az ételnek.
---------------------------
|