Vissza

 

 

Hawaii csirke

 

 

Hozzávalók

4 csirkemell filé
4 teáskanál áfonyalekvár (esetleg ribizli)
1 egész camambert sajt (125 g)
1 doboz karikázott ananászkonzerv
4 vékony szelet gépsonka

A páchoz:

1 dl szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál méz
1 marék mogyoróhagyma
1 marék szőlőszem
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál borecet
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál erős paprikakrém
1 teáskanál fokhagymakrém

A salátához:

1 csomag vegyes apró saláta
pár szem mogyoróhagyma
pár szőlőszem
fehérborecet
olívaolaj

színes bors

A csirkemellekből érméket vágunk, és kerekre formázva kissé kiveregetjük.
A szójaszószból és szezámolajból a mogyoróhagymával, szőlőszemekkel, mézzel, reszelt gyömbérrel, kevés borecettel, mustárral, chilivel, fokhagymával pácot készítünk, és a csirkeérmékre öntjük. Egy éjszakán át hűtőben érleljük.
A vegyes salátához adjuk az apróra vágott mogyoróhagymát, majd meglocsoljuk fehérborecettel. Sózzuk, frissen darált borssal ízesítjük, végül 2-3 evőkanál olívaolajjal összedolgozzuk.
A húsérméket a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, és grillrácson, vagy serpenyőben 15-20 perc alatt átsütjük.
Tálaláskor a tányérra egy adag salátából fészket készítünk, körbe belepottyantunk néhány fényes szőlőszemet. A csirkeérméket a salátaágyra halmozzuk, beborítjuk egy ananászkarikával, tetejére ráfodrozunk egy szelet sonkát, rápöttyintünk egy teáskanál áfonyalekvárt, végül egy cikk camambert sajtot teszünk a csúcsára

---------------------------

 

Vissza