Vissza

 

Fűszeres Jamaicai grillcsirke

 

 

Hozzávalók:

2 közepes méretu csirke, hosszában kettévágva
1/2 csésze friss lime-juice
2 tk. barnacukor
1 csésze ketchup
3 ek. szójaszósz
1 chili paprika

A páchoz:

3 ek. barna rum
2 ek. víz
1/2 csésze ecet
10 szál apróra vágott zöldhagyma
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 ek. szárított kakukkfu
2 db apróra vágott chilivagy jalapeno paprika
2 ek. növényi olaj
4 tk. barbecue-fuszerkeverék
4 tk. orölt gyömbér
4 tk. orölt fahéj
2 tk. orölt szerecsendió
2 tk. só
2 tk. orölt feketebors

ELKÉSZÍTÉSE:

A fuszeres pácot egy nappal korábban is elkészíthetjük. Forraljuk fel a rumot és a két evokanál vizet,
hagyjuk lobogni kb. 3 percig. Kicsit hutsük le, adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevot,
majd az egészet turmixoljuk össze. A fuszeres pácból szedjünk ki 2 evokanálnyit egy kisebb edénybe, keverjükössze a cukorral, a ketchuppal és a szójaszósszal.

Tegyük a csirkét egy mélyebb edénybe, csorgassuk rá a lime levét, majd kenjük be a páccal. Fedjük be, és tegyük hutobe minimum négy órára (akár egy egész éjszakára is bent hagyhatjuk a hutoben).A sütéshez eloször forrósítsuk fel 350°C-ra a barbecue-sütot. Vegyük ki a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyük a sütore borével lefelé, vagy szúrjuk grillnyársra. Mintegy 50-55 perc alatt süssük át.

A tálaláshoz daraboljuk fel a csirkét, és a pácból készített ketchupos-szójaszószos, vagy egyéb grillszósszal tálaljuk.

---------------------------

Vissza