Vissza

 

Mustáros hátszínszelet majoránnás gombaraguval

 

 

Hozzávalók:

15-20dkg-os hátszín szeletek
Só, bors
2 gerezd fokhagyma
mustár

1/2kg sültkrumpli

A raguhoz:

50dkg csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
4-5dl tejszín
1ek. liszt
só, bors
majoránna
olaj

Elkészítés:

A kivert hússzeleteket borsozzuk, majd kenjük be összetört fokhagymával és vékonyan mustárral. A hűtőszekrényben hagyjuk állni l-2 órát, majd közvetlenül sütés előtt sózzuk és kenjük be vékonyan a szeleteket olajjal. Mindkét felét kb 4-5 percik süssük.
A ragu: A megtisztított, felszeletelt gombafejeket leforrázzuk. Forró zubogós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük. A tűzről levéve folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és a tejszínből, lisztből simára kikevert habarást. Ezt 6-8 percig főzzük, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük. Az elkészült hátszínt a majoránnás gombaraguval, és sültkrumplival tálaljuk.

---------------------------

 

Vissza