Narancsos csirkeragu
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
4-4 evőkanál olaj és szójaszósz
4 narancs
1-2 póréhagyma
2 pritamin paprika
só
bors
1-2 chillipaprika
Elkészítés:
1.A csikemellet vékony csíkokra vágjuk és szójamártással meglocsoljuk. Egy narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
2.A többi narancsot megtisztítjuk a gerezdekről a fehér hártyát lehúzzuk. A póréhagymát és a chillipaprikát felkarikázzuk ,a pritaminpaprikát kockákra vágjuk.
3.Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a húst és nagy lángon rázogatva megpirítjuk. Ráöntjük a narancslevet majd hozzáadjuk a hagymát, chilit, és a paprikát. Sóval borssal reszelt narancshéjjal ízesítjük és 1-2 perc alatt átforrósítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a narancsgerezdeket és azon forrón máris tálaljuk.
---------------------------
|