Vissza

 

Narancsos csirkeragu

 

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
4-4 evőkanál olaj és szójaszósz
4 narancs
1-2 póréhagyma
2 pritamin paprika

bors
1-2 chillipaprika

Elkészítés:

1.A csikemellet vékony csíkokra vágjuk és szójamártással meglocsoljuk. Egy narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.

2.A többi narancsot megtisztítjuk a gerezdekről a fehér hártyát lehúzzuk. A póréhagymát és a chillipaprikát felkarikázzuk ,a pritaminpaprikát kockákra vágjuk.

3.Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a húst és nagy lángon rázogatva megpirítjuk. Ráöntjük a narancslevet majd hozzáadjuk a hagymát, chilit, és a paprikát. Sóval borssal reszelt narancshéjjal ízesítjük és 1-2 perc alatt átforrósítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a narancsgerezdeket és azon forrón máris tálaljuk.

---------------------------

 

Vissza