Vissza

 

Paradicsomos-olivás kacsa párolt káposztával

 

 

Hozzávalók:


1 nagy 2kg-os pecsenye kacsa
fél kilo paradicsom
350dkg olívabogyó
chili/ chili por

bors

A káposztához:
1 nagy fej vörös káposzta
kömény
só, bors
babérlevél

Elkészítés:
A kacsát jól be sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk lehetőleg egy órára. Ezután egy pohár olívaolajban összenyomkodunk fokhagymát, kakukkfüvet, bazsalikomot és ezzel bekenjük a kacsát. Belerakjuk a tepsibe, amit előtte kivajaztunk. A paradicsomokról lehúzzuk a héját, kimagozzuk és az összevágott olajbogyókkal betemetjük a kacsát. 20percig sütjük majd fehérbort öntünk alá és lefedjük. Így sütjük még legalább fél órát, ezután megnézzük megsülte ha nem akkor levesszük a fóliát meglocsolgatjuk a levével és sütjük még.

A párolt káposzta készítésekor kis darabokra vágunk vöröshagymát amit megpárolunk, ráöntjük a káposztát, sózzuk borsozzuk és rakunk rá köménymagot. Öntünk alá 2dl vizet vagy 1dc bort egy deci vizet, és párolni kezdjük .Ha kiengedte a levét, megkóstoljuk, és  ízlés szerint fűszerezzük még. Miután megpuhult akkor egy deci vízbe rakunk egy evőkanál cukrot és egy kupak ecetet amit elkeverünk a káposztával pároljuk még 5percet és kész is.

---------------------------

 

Vissza