Paradicsomos-olivás kacsa párolt káposztával
Hozzávalók:
1 nagy 2kg-os pecsenye kacsa
fél kilo paradicsom
350dkg olívabogyó
chili/ chili por
só
bors
A káposztához:
1 nagy fej vörös káposzta
kömény
só, bors
babérlevél
Elkészítés:
A kacsát jól be sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk lehetőleg egy órára. Ezután egy pohár olívaolajban összenyomkodunk fokhagymát, kakukkfüvet, bazsalikomot és ezzel bekenjük a kacsát. Belerakjuk a tepsibe, amit előtte kivajaztunk. A paradicsomokról lehúzzuk a héját, kimagozzuk és az összevágott olajbogyókkal betemetjük a kacsát. 20percig sütjük majd fehérbort öntünk alá és lefedjük. Így sütjük még legalább fél órát, ezután megnézzük megsülte ha nem akkor levesszük a fóliát meglocsolgatjuk a levével és sütjük még.
A párolt káposzta készítésekor kis darabokra vágunk vöröshagymát amit megpárolunk, ráöntjük a káposztát, sózzuk borsozzuk és rakunk rá köménymagot. Öntünk alá 2dl vizet vagy 1dc bort egy deci vizet, és párolni kezdjük .Ha kiengedte a levét, megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük még. Miután megpuhult akkor egy deci vízbe rakunk egy evőkanál cukrot és egy kupak ecetet amit elkeverünk a káposztával pároljuk még 5percet és kész is.
---------------------------
|