Vissza

 

Pekingi kacsa

 

Hozzávalók:


Egy kisebb, egy-másfél kilós kacsa, vagy ha nincs ennyire szükség, akkor kacsamell vagy kacsacomb,
Tíz zöldhagyma,
Öt-hat darab uborka
Két evõkanál méz,
Egy kávéskanál só,
2dl cherry
5 gerezd fokhagyma
Különféle mártások: szójamártás, Hoiszin-mártás, mazsolamártás stb

Elkészítés:


Egy pecsenyekacsát darabjaira vágok, és felesleges háját leszedve, mély edénybe rakom. Fél liter száraz cherryt, 1 deci szójaszószt, 5 gerezd zúzott fokhagymát összeöntök, majd rálocsolom a kacsahús-darabokra. Befedve, hűtőszekrényben legalább három napig érlelem.(de elég kettő is) Közben naponta többször megforgatom, átrendezem a húsokat, hogy a lé mindenütt érje. Az étel készítése előtt a pácból kiszedem, szorosan egymás mellé tepsibe rakom, és kevés lével meg is öntözöm. Alufóliával viszonylag légmentesen befedem, és forró sütőben körülbelül másfél órán keresztül párolom. Végül a fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét. Ezután sós palacsintákat sütök, jó vastagokat, hogy ne szakadjanak szét. A kacsát kicsontozom, és csíkokra vágom. Külön tálra rakom a ropogósra sült bõrt, a húst, a lepényt, az uborkát, a hagymát és a mártásokat. Mindenki magának csomagolja bele az ételt a palacsintába, és ízlés szerint öntözi meg a mártásokkal

---------------------------

 

Vissza